2019-04-19 05:39:44• hírek • x

Tuti biztos receptek húsvétra, így nem fog ki rajtad az ünnepi sonka

Az ünnepi asztal minden háziasszony számára kihívás, főképp vendégvárás esetében. Nem könnyű a család kívánságait lesni, de a vendégek ínyenc izlése még ettől is nagyobb stressz. Íme, néhány tuti tanács arra, hol és mennyit vásárolj egy szép és finom hidegtálhoz, valamint hogy is díszítsd fel ezeket. 

A tálak nagy előnye, hogy nem muszáj a legdrágább húsokat megvenni, mert feldobhatod némi ötletes díszítéssel. Ennek köszönhetően gazdagabb választékot biztosíthatsz a család és a barátok számára, mindenki megtalálja a fogára valót. Persze, az elkészítés macerásabb, de a végeredmény az üres tálca, s nem a sonkával teletömött hűtő még az ünnepet követően is. Ehhez a hozzávalók 99%-át, illetve az elkészítéshez és tálaláshoz szükséges hozzávalókat egyetlen helyen megtalálod. A Nicovid Zsadányi (Closca) úti üzlete tökéletes helyszíne az ünnepi nagy bevásárlásnak.

 

Egy kis ilyen-olyan sonka-sajt tekercs, fogpiszkálóval átszúrva, s koktélparadicsommal, no meg egy szelet uborkával rajta tökéletes falatkának számít. A sonka- és a sajtféleségek variálhatóak egymással. Egyikből sem kell ipari mennyiséget venni.

 

A fasírt tepsis formában kolbásszal vagy tojással töltve mindig nyerő, a vállalkozókedvűek répával is tölthetik vagy a darált húshoz egy kevés mirelit zöldségkeveréket adhatnak. Ez is feldobja a választékot, nem kell mindig a jól bevált, hagyományos receptet követni. A fasírt emellett apró golyóbisként olajban kisütve hangulatos, a mérettől függően gyermekek számára kimondottan élvezetes étek lehet. Fogpiszkálóra tűzve, sajttal párosítva is megállja a helyét.

 

Rántott húst készíthetünk csirkéből és setésből is. Méretben, formában, ízesítésben is variálható, valamint a bunda kenyármorzsás alapanyaga is lecserélhető némi érdekességre, mint a szezámmag, vegyes magvak, reszelt mandula vagy kukoricapehely. Ezek mellett előre fagyasztott rántott sajtot is vásárolhatunk, mely pillanatok alatt elkészül és újramelegítés nélkül is fogyasztható, nem veszít az ízélményből.

 

Egy-másfél kilogramm sertéshúsból akár két-három féle fűszerezésű sült is készíthető, melyet a hidegtálon felszolgálva szintén nem mindennapos az ízkavalkád. Egy adagot akár apróra is vághatunk és készülhet egy francia saláta, melybe nem kell más, mint készen kapható majonéz és zöldségkeverék a hűtőputból.

 

Egy adag májból és pár halkonzervből, házi májkrém és halkrém is készíthető, de a karfiolkrémet sem vetik meg a vendégek, amint megkóstolják. Népszerű a paprikás kőrözött is és a túrókrém. Ezeket kenyérre kenve nagy szeretettel fogyasztja a locsolók serege, könnyebb mint a jól megszokott töltött tojás és a sonka-torma kombináció. 

 

Persze a húsvéti sonka és a főtt tojás sem hiányozhat. Ezeket nyers alapanyagát szintén megvásárolhatod a Nicovidban. 

 

A pazar élelmiszerválaszték mellett több polcnyi édesség és előre elkészített sütemény közül választhatsz, melyet ajándékba adhatsz vagy desszertként szolgálhatsz fel látogatóid számára. Amennyiben a házi sütikre esküszöl, keresd fel a bolt süti-alapanyagos részlegét, ott minden szükségeset megtalálsz egy ízletes, tradicionális cukrászalkotáshoz. 

 

Tálalj izlésesen! A húsvéti szalvéták feldobják a látványt, a megfelelő üveg vagy porcelán étkészlet és poharak megadhatják az ünnep fényét mint vasárnap, úgy hétfőn egyaránt. A Nicovid csodás minőségű és kivitelű edénykészleteiben akár tálalni is tudsz, ha nem szeretnél megannyi eszközt összekenni. Ne mosogass duplán, a felesleges időtöltés más fontosabb dolgoktól vonja el a figyelmed. 

 

Látogass el a Nicovid Zsadányi (Closca) utcai üzletébe, és vásárolj, hogy spórolj! Az ünnepre itt abszolút mindent beszerezhetsz, a bevásárlókörút lényegesebben rövidebbé válik.

 

A Nicovid összes munkatársa megköszöni a vásárlóinak a hűséget és a bizalmat. Ez úton kívánnak minden kedves olvasó számára Istentől megáldott húsvéti ünnepet. 

 

És a különleges húsvéti sonka recept: Húsvéti sonka fonott cipóban

 

Unalmas már néha csak úgy, natúr felszolgálni a sonkát húsvétra, ezért inkább így készítjük már. Nem kell külön kenyér hozzá, nagyon finom, és még mutatós is! A Nosalty.hu receptgyűjtemény egyik kiválóságát mutatjuk:

 

Hozzávalók: 1 kg főtt sonka, 3 dl tej (langyos), 1 késhegynyi cukor, 2.5 dkg friss élesztő, 40 dkg finomliszt, 1 kávéskanál só, 0.75 dl napraforgó olaj, 1 db tojássárgája (kenéshez).

 

Elkészítés módja:

 

  • A vásárolt sonkát megfőzzük körülbelül 4 óra hossza alatt.
  • A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  • Ha felfutott, a többi alapanyaggal összedolgozzuk, dagasztjuk a tésztát teljesen simává. Körülbelül 1 óra kelesztés következik.
  • Lecsípünk a tésztából 2 maréknyi részt.
  • A többit lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk. A tésztát ráemeljük a sonkára, hogy alulra kerüljön a behajtott rész.
  • A félretett tésztából fonással, csíkokkal díszítjük.
  • Tepsibe tesszük (legjobb sütőpapírra), tojássárgájával megkenjük.
  • A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra, majd megsütjük addig, amíg szép világos színt kap.
  • Kihűlve szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat!
Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: